Gebakken Snoekbaarsfilet Met Stampot Van Prei En Rookwo

Algemeen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Maaltijdgang: Hoofdgerecht /
Soort keuken: Nederlandse keuken
Techniek:
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten:
500 gram snoekbaarsfilet op de huid, 1/2 dl zonnebloemolie, 50 gram roomboter. Voor de stampot: 500 gram prei, schoon en in ringen, 600 gram kruimige aardappels, geschild, 1/2 runderrookworst, geweld en in kleine blokjes, 1 a 2 dl melk, 1 dl truffelolie, 50 gram roomboter, 1 eetlepel grove mosterd, niet te scherp, peper, zout, nootmuskaat naar smaak. Voor de saus: 100 gram roomboter, 1 eetlepel kappertjes, 2 grote banaansjalotjes, gesnipperd, 1/2 teentje knoflook, uitgeperst, 1 klein bosje peter

Voorbereiding:


Bereidingswijze:
Zet de geschilde aardappels op het vuur met koud water en een handje zout. Zet ook een pan op met ruim water en zout om de prei te blancheren. Doe in een klein steelpannetje de boter voor de botersaus en laat de boter uitbruisen. Wacht net zolang onder het roeren met een houten pollepel door de pan tot de boter bruin kleurt en de geur van noten boven komt. Zet dan het vuur laag en voeg de gesnipperde sjalotten toe en daarna de knoflook uitgeperst. Laat dit geheel 5 minuten zacht fruiten.

Hak alvast de kruiden voor de saus en hak de kappertjes grof. Breng de botersaus nu op smaak met de kappertjes, peper en zout. De kruiden worden pas vermengd als je de gerechten gaat uitserveren. Voeg de prei toe aan de pan met water wanneer het water kookt. Wanneer het water weer kookt giet de prei af in een vergiet en laat uitlekken. Vermeng door de prei de stukjes rookworst zodat de smaak alvast in de prei trekken.

Wanneer de aardappels gaar zijn giet deze dan af en kook ze droog. Vermeng nu de prei en worst en stamp er lekker op los. Meng nu 1 dl melk, boter, mosterd en nootmuskaat en herhaal het stampen. Breng de stampot op smaak met de truffelolie en peper en zout. Wanneer de stampot nog wat droog is nog wat melk toevoegen. Zet de pan eventueel afgedekt in de oven met een deksel om warm te houden. Portioneer de vis in gelijke filets en verwijder eventuele graatjes met een gratentang. Dep de vis droog met papier voor een mooi resultaat. Verhit in een koekepan de zonnebloemolie en de boter tot de boter licht begint te kleuren. Schroei nu eerst de vis op de huidkant dicht en draai deze pas om als de huid weer loslaat van de pan en mooi bruin is uiteraard. Voeg alvast peper en zout aan de huidkant en bak de vis ca 4 minuten. Draai het vuur daarna uit

Breng de botersaus weer op een laag vuur tot lauw/warm en vermeng nu de kruiden.
Dresseer nu in een diep bord de stampot, daar boven op de vis en als allerlaatst een mooie volle lepel botersaus. Voeg eventueel voor de frisheid wat citroensap toe aan de saus.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 29-04-2024